Japonya'da 'sır' diye verilmeyen tatlıyı şimdi dünyaya satıyor



Japonya'da 'sır' diye verilmeyen tatlıyı şimdi dünyaya satıyor
YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYINIZ..
https://goo.gl/pfGcrA

Trabzon Maçka ilçesi Hamsiköyde sütlaç üretim atölyesi sahibi Uğur Alkurt 2 yıl önce Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı JICA projesi kapsamında bu ülkeye gitti Ülkede tattığı süt reçelini beğenen Alkurt Japonlardan tarifini öğrenmek istedi ancak sır denilerek tarif verilmedi Satın aldığı süt reçelleri ile Trabzona dönen Alkurt reçelin nasıl yapılabileceğini araştırmaya başladı

Trabzon Ziraat Mühendisleri Odasından destek isteyen Alkurt Japonyadan getirdiği reçellere laboratuvarda test yaptırdı Test sonuçlarında reçelin formülüne ulaşan Alkurt uzun denemeler sonucu Japonyada alamadığı süt reçelinin tat ve kıvamını yakalamayı başardı

Köyündeki sütlaç atölyesinde süt reçeli üretimine başlayan Alkurt sütün yanı sıra çaylı fındıklı hurmalı ve karayemişli reçel çeşitler de üretti Yurt içi ve yurt dışından sipariş almaya başlayan ve üretimini artıran Alkurtun ürettiği süt reçeli başta olmak üzere diğer reçel çeşitleri de ilgi görüyor

İNAT ETTİM FORMÜLÜ BULDUMJaponyada tattığı süt reçelini beğendiğini anlatan Uğur Alkurt istediği tarifinin kendisine sır denilerek verilmediğini söyledi Karadenizli olarak inat ettiğini ve süt reçellerinin formülünü uzun uğraşları sonucu çözdüğünü belirten Alkurt Japonyada süt üretim tesislerine gittik Ben orada süt reçeli ile tanıştım Daha önce hiç görmediğim için ilgimi çekti Orada birkaç araştırma yaptım insanlara sordum Onlar tarifini bize vermedi ama biz de Karadenizliyiz Bu işin peşini bırakmadık Üründen birkaç tane satın aldım ve dönüşte Trabzona getirerek tahlillerini yaptırdım Böyleceformülünü çözdüm ve üretime başladım Sütve diğer reçel çeşitlerim ilgi görüyor Yurt içi ve yurt dışından siparişler alıyorum dedi

ZMO BİZİMKİ TAMAMEN KATKISIZTrabzon Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Kuturoğlu da JİCAnın insan kaynakları projesi kapsamında Trabzondan 6 üye ile Japonyaya gittiklerini belirterek Uğur usta Japonyada ilgisini çeken süt reçelini Trabzona getirdi Biz de oda olarak o dönemlerde süt ürünlerinin çeşitlendirilmesi ile alakalı çalışmalar yürütüyorduk Sonra süt reçelinin çaydan ve fındıktan yapılabileceğini konuştuk Karadeniz Teknik Üniversitesinde bir hocamızla beraber Japonların yapmış olduğu süt reçelinin aynısını yaptık Lakin onlarda kimyasallar kullanılmış bizim yapmış olduğumuz ürün ise tamamen katkısız Karadenizli olarak yöremizde yetişen karayemiş çay ve fındıklı süt reçeli yaptık ve piyasaya sürdük diye konuştu

#Trabzon #Maçka #ilçesi #Hamsiköyde #sütlaç #üretim #atölyesi #sahibi #Uğur #Alkurt #2 #yıl #önce #Japon #Uluslararası #İşbirliği #Ajansı #JICA #projesi #kapsamında #bu #ülkeye #gitti #Ülkede #tattığı #süt #reçelini #beğenen #Alkurt #Japonlardan #tarifini #öğrenmek #istedi #ancak #sır #denilerek #tarif #verilmedi #Satın #aldığı #süt #reçelleri #ile #Trabzona #dönen #Alkurt #reçelin #nasıl #yapılabileceğini #araştırmaya #başladı #Japonyada #sır #diye #verilmeyen #tatlıyı #şimdi #dünyaya #satıyor #hayata #dair #hayat #hayatadair #hayatadairvideo #video #ilginç #ilginç #trend #güncel #komik #haber #haberler #bilgiler #videolar #2018

http://www.internethaber.com/japonyada-sir-diye-verilmeyen-tatliyi-simdi-dunyaya-satiyor-foto-galeri

►YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYINIZ..: https://goo.gl/pfGcrA
►PAYLAŞ, BEĞEN & YORUM İÇİN: https://youtu.be/AQ54Ib0JQgc

Comments

Popular posts from this blog

Fulden Uras kanser ameliyatında! Çıplak pozları bilinirdi iyilik meleği çıktı

Sevdiğim kız bana ‘abi’ diyor!

Adnan Oktar'ın villasından kediciklerin çıplak resimleri çıktı